Jak se fotí miminka doma

Více a více maminek vyhledává focení s maximálně přirozeným průběhem – tak, aby na společné chvíle měla krásnou vzpomínku celá rodina. Není tedy divu, že i v newborn novorozenecké fotografii je čím dál větší oblibou fotit nového člena rodiny v pohodlí domova. Jedním z největších benefitů tohoto focení je ušetření si cesty za focením. Jako novopečená maminka budete pravděpodobně vděčná za klid a za co nejméně práce s přesunem sebe a celé rodiny.

Ale pozor, fotit miminka v domově není vždy realizovatelné – v místnosti je zapotřebí dostatek oken s bohatým zdrojem denního světla, s bílými stěnami a ideálně s dostatkem prostoru pro pohyb tří dospělých osob a někdy i těch menších. A jestli Váš domov tyto požadavky nenabízí, nevěšte hlavu – Vaše fotografka má zajisté nádherný ateliér, ve kterém najdete podobné pohodlí a výsledné fotografie budou nejen přenádherné, ale i přirozené a plné energie.

Focení miminek doma je tedy čím dál oblíbenější službou a pokud i vy zvažujete jeho plánování, tak čtěte dále – povíme si jak se dobře připravit.

Jak se na focení připravit

Na focení ve vašem domově není třeba se nějak extra připravovat, avšak nad pár drobnostmi bude potřeba se zamyslet. Jedním z dobrých tipů pro focení s miminkem doma je nachystání si pro starší potomky drobné svačinky nebo zábavu když se budete zrovna s miminkem fotit sami. Dále je potřeba myslet na okolí, které bude na fotce zachycené spolu s vámi a proto je dobré věnovat pár minutek času povrchovému úklidu.

Outfit

Pro výběr oblečení většinou platí jednoduché pravidlo – mělo by ladit s pozadím, které bude na fotkách. Tak jako při focení v exteriéru vybíráme neutrální zemitější tóny, tak při focení ve vašem domově budeme vybírat něco více svěžího a neutrálního.

Barvy

Bílá barva je vždy nejlepší volbou – rozzáří a neurazí. Doplnit ji můžeme o tóny šedé, béžové, krémové. Celý outfit pak můžeme velice decentně podtrhnout akcenty pastelových barev jako je světle modrá, světle pudrová, světle hnědá, světle zelená.

Vyhnout byste se naopak měli černé a dalším křiklavým barvám.

Vzory

Obecně platí, že čím méně tím lépe. Snažte se tedy volit spíše minimalističtější a nadčasovější kousky, které doplníte jedním kouskem se vzorem (např. květovaným nebo puntíkatým). Doporučuji se ale vyhnout oblečení se zábavným nebo značkovým potiskem.

Jak focení probíhá

Newborn novorozenecké focení probíhá většinou v dopoledních hodinách. Nejlepší je ovšem se s vaší fotografkou domluvit na čase tak, aby byla spokojená celá vaše rodina a zároveň bylo na focení dobré světlo.

Samotné focení pak probíhá velice přirozeně, nestylizovaně a intimně. Během celého průběhu máte jako rodina pohodu a žádný stres. Focení může trvat hodinku až tři a to proto, že se průběh velmi odvíjí od rozpoložení miminka a starších sourozenců.

Co s fotkama po focení?

Zatímco z vašeho krásného focení budete mít pravděpodobně zahrnuto v balíčku tisk určitého počtu jednotlivých fotek, myslím, že když už jste si dali tu námahu zachytit tak cenný příběh, ze kterého máte nakonec ještě více fotek než jste plánovali, stojí za to popřemýšlet nad nějakým kvalitním fotoalbem. Maminky s oblibou tvoří scrapbooky, ale za zmínku stojí i klasické vázané layflat fotoknihy, které mohou být sice dražší, ale za to toho mnohem více vydrží – hlavně, když si je budou prohlížet ti nejmenší. Takový velký a srdečný příběh by byla velká škoda pečlivě neuchovat.

Závěrem

Ať už se rozhodnete pro focení ve foto studiu nebo u vás doma, z obojího mohou vzniknout autentické fotografie s čistým stylem a vysokou emocionální hodnotou, které vám budou vzpomínkou po celý život. Zatímco v ateliéru jsme schopni vytvořit mnohem více umělecké fotografie perfektně vypadající jako obraz na stěně, ve vašem domově vznikají ty nejintimnější momentky lásky a rodiny a je jen na vás, co si z tohoto krásného období vítání nového člena chcete zapamatovat.

Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Newborn Focení Miminek Doma
Previous
Previous

Rodinné letní focení na Brněnské přehradě

Next
Next

Máma a Já: Vzpomínka na mateřství